Peste 27.000 de locuinţe sunt în construcţie în Bucureşti, piaţa a crescut în T1 cu 16%. Cererea mare pentru locuinţe noi din ultimii doi-trei ani, susţinută inclusiv de pandemie, a determinat dezvoltatorii imobiliari să înceapă construcţia unui număr record de proiecte rezidenţiale în Capitală, avânt frânat doar de anularea PUZ-urilor

Autor: Bogdan Alecu 19.04.2022

Peste 27.000 de locuinţe sunt în construcţie în acest moment în Bucureşti şi împrejurimi, potrivit unui raport întocmit de compania de consultanţă imobiliară SVN România. Acesta este cel mai mare număr de locuinţe aflate în construcţie în regiune din istoria modernă a pieţei rezidenţiale locale.

Dintre locuinţele aflate în construcţie, aproximativ 21.000 de case şi apartamente ar putea fi livrate în acest an potrivit raportului de piaţă „România Residential Market Genome 2022“ realizat de SVN Romania. Înregistrarea acestui rezultat va depinde de menţinerea ritmurilor de dezvoltare şi de rapiditatea şi eficienţa proceselor de înregistrare şi raportare a unităţilor rezidenţiale finalizate.  Acest rezultat ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când s-a stabilit un record de locuinţe finalizate în Bucureşti şi Ilfov: 22.010 de apartamente şi case, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.