Care sunt cele mai mari propuneri de dividende pentru 2022 ale companiilor de la Bursă: de la 30% la Rompetrol Well Services la 11% la Alumil şi 5% la Banca Transilvania. Doar patru propuneri oferă randamente superioare ratei inflaţiei previzionate pentru finalul anului 2022, de 9,6%

Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu 23.04.2022

♦ Jumătate din dividendele propuse au un randament brut mai mare de 4,55%.

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au pe masă în 2022 propuneri de dividende cu randa­mente care pleacă de la mai puţin de un procent şi care ajung până la 28,8%, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor agre­gate de TradeVille şi a preţurilor de tranzacţionare de luni 18 aprilie, ora 14:00.

„Analizând randamentele brute ale dividendelor propuse de societăţile de la BVB, se remarcă faptul că unele dintre acestea sunt superioare ratei anuale a inflaţiei previzionate pentru finalul acestui an, respectiv de 9,6%. La general, o bună parte dintre dividendele propuse spre distribuire pentru acest an reuşesc, în prezent, să atenueze semni­ficativ presiunile inflaţioniste asupra capitalurilor investite, prin randa­mentele brute pe care le oferă”, spune Andrei Păun, cercetător economist în cadrul TradeVille, pentru ZF.