Războiul din Ucraina va veni peste noi cu preţuri mari, inflaţie, deficite, iar insecuritatea pe care o resimţim nu se va termina mai deveme de 5 ani. Globalizarea a fost un fenomen inerent noii construcţii a lumii, dar ea are, ca în orice schimbare fundamentală, învingători şi învinşi

Autor: Alexandra Matei 23.04.2022

China, cu succesul enorm pe care îl are, este produsul globalizării, la fel cum sunt Coreea de Sud, Singapore, Vietnam, Polonia şi România Cei care au câştigat de pe urma globalizării ar vrea să perpetueze modelul şi cei care nu au câştigat ar vrea să-l distrugă.

 Criza generată de războiul dintre Rusia şi Ucraina va lovi România prin preţuri mari, inflaţie, deficite şi va genera un sentiment de insecuritate, la fel ca orice altă criză, spune Vasile Iuga, managing partner al firmei de consultanţă Valorem.

Această criză, deşi nu se vede încă, există şi va dura patru sau cinci ani, însă România îi va putea face faţă, mai ales că este mai puţin periculoasă în comparaţie cu criza Covid-19, iar ţara, economia şi populaţia au căpătat o anumită rezilienţă remarcabilă, spune Iuga.