Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicaţii cu fibră optică

Autor: Eduard Ivanovici 19.04.2022

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, listat la bursa locală sub simbolul TRP, a anunţat lansarea unui nou produs, TeraDuct, conceput pentru infrastructura de telecomunicaţii cu fibră optică.

Mai exact, TeraDuct ONE by TeraPlast este un microtub fabricat din polietilenă de înaltă densitate, utilizat pentru a proteja microcablurile de fibră optică. Acesta poate fi grupat în mănunchiuri cu configuraţii diferite: TeraDuct LINE, care reprezintă o împachetare plată, liniară a microtuburilor TeraDuct ONE, şi TeraDuct MIX, care reprezintă o împachetare poligonală a microtuburilor TeraDuct ONE.

Pe Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile TeraPlast s-au depreciat cu 18% de la începutul anului încoace, pe fondul unor tranzacţii de 148,6 milioane de lei, numărul luând în calcul dinamica de marţi, 19 aprilie, de la ora 11:00.

În prima oră de tranzacţionare de astăzi, acţiunile afişau o scădere de 1,3%, pe un rulaj de 130.000 de lei, conform datelor BVB.

Cu o capitalizare de circa 1,8 miliarde de lei, compania este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia şi 12% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii, restul revenind altor acţionari.

Luna trecută, TeraPlast a anunţat că plănuieşte să distribuie acţionarilor dividende de 32,7 milioane de lei din profiturile trimestrelor II, III şi IV din 2021, randamentul ajungând la 1,7%.