Schimbări în conducerea GFG, acţionarul Liberty Galaţi: Ajay Aggarwal, care conduce operaţiunile din Europa de Est, inclusiv din România, va prelua conducerea grupului în Europa

Autor: Răzvan Botea 19.04.2022

Ajay Aggarwal, directorul executiv pentru Europa Centrală şi de Est al GFG Alliance, grupul care deţine şi Liberty Galaţi, fostul Sidex, va prelua conducerea operaţiunilor grupului în Europa, anunţă compania. Grupul a anunţat o nouă structură a conducerii pentru eficientizarea operaţiunilor, ca parte din eforturile de restructurare şi refinanţare ale GFG.

„Liberty anunţă astăzi o nouă structură de management care va simplifica şi formaliza organizarea echipei sale de conducere. Noua structură va clarifica rolurile şi responsabilităţile, va crea linii de raportare mai simple, va permite într-o mai bună măsură crearea şi protejarea valorilor şi va oferi sisteme şi procese mai robuste”, transmit reprezentanţii companiei.

De la prăbuşirea Greensill, principalul finanţator al grupului, în martie anul trecut, GFG s-a concentrat pe două strategii: să stabilizeze, reorienteze, refinanţeze operaţiunile şi să accelereze îmbunătăţirea structurilor corporative şi de guvernanţă. Prima strategie a fost lansată odată cu crearea Comitetului de Restructurare şi Transformare (RTC) în mai 2021, potrivit GFG.

În acest context, Liberty a mai anunţat că a obţinut o finanţare de 125 de milioane de dolari pentru operaţiunile din SUA, prin Eclipse Business Capital.

„Refinanţarea businessului nostru Liberty Steel USA este o confirmare în plus a încrederii din ce în ce mai mari în planul nostru de restructurare, în strategia de transformare greensteel şi în calitatea operaţiunilor noastre din SUA. Baza solidă de active internaţionale ne sprijină eforturile noastre de stabilizare, reorientare şi refinanţare a operaţiunilor noastre, care capătă amploare”, a declarat Jeffrey Stein, Chief Restructuring Officer.