Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Anca Pop, fondatoare, La Terre Cosmetics: Am investit 300.000 de euro în laboratorul de cosmetice şi vreau să ajung la afaceri de 500.000 de euro pe an în cinci ani

Autor: Ramona Cornea 20.04.2022

♦ „Lucrez la o gamă de cosmetice de lux pentru clienţii din străinătate. Spania este prima ţară pe care o am pe listă şi unde cererea este destul de mare.“

Anca Pop, fondatoarea labora­torului de cosmetice La Terre Cosmetics din Reghin, spune că investiţia iniţială în businessul său a fost de 300.000 de euro, iar în cinci ani ţinteşte să ajungă la afaceri de 500.000 euro pe an în cinci ani.

„Familia a fost aproape de mine, ei m-au susţinut şi m-au ajutat şi din punct de vedere financiar. Investiţia a ajuns la peste 300.000 euro, ceea ce înseamnă şi spaţiu şi dotare cu echipamente şi cu mobilierul pe care eu îl deţin, materie primă, ambalaje. (...) În momentul actual nu mă concentrez pe vânzare, ci pe dezvoltarea noilor produse şi game, iar în următorii cinci ani mă văd cu o cifră de afaceri de peste 500.000 de euro“, a declarat Anca Pop în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Anca Pop este de profesie farmacist şi este specialistă în cosmetologie şi dermofarmacie. După ce a lucrat şapte ani ca farmacist, a intrat în antreprenoriat, în producţia de produse cosmetice, iar astăzi conduce un business pe care el l-a construit în plină pandemie şi pe care l-a lansat oficial în luna februarie a acestui an.

Materia primă pe care o foloseşte în laboratorul de cosmetice vine din Spania, Franţa, Germania, chiar şi din Coreea. Antreprenoarea spune că are planuri mari, are multe idei pe care vrea să le pună în practică.

„Produsele la care lucrez acum, care completează gama de acum vor fi o rutină completă. Sper că până la sfârşitul lunii mai să le lansez pe piaţă. Este vorba de un demachiant, de un toner, de un ser facial, o cremă de zi cu SPF, pe care deja o văd un bestseller, şi o cremă de noapte“, a detaliat ea.

În plus, Anca Pop spune că businessul La Terre este doar înce­putul poveştii sala în cos­metologie, iar una dintre proiectele sale de viitor este să dezvolte o gamă de produse cosmetice de lux care să ajungă mai mult la clientele sale din străinătate.

„Lucrez la două proiecte, lansarea următoarelor produse până în luna mai, dar mai am un proiect la care lucrez, acela de dezvoltare a unei game de lux.“

„Va fi o gamă mai deosebită şi probabil o voi adresa mai mult pentru străinătate pentru că am avut cerere şi am văzut că lumea este interesată de astfel de produse. Spania este prima ţară pe care o am pe listă şi unde cererea este destul de mare.“

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

 

Ce a mai spus Anca Pop, fondatoarea laboratorului de cosmetice La Terre Cosmetics, în cadrul emisiunii Femei în Business:

Dacă ai fi premierul României astăzi, care ar fi prima decizie pe care ai lua-o?

„Dacă aş fi premierul României, cred că prima decizie pe care aş lua-o ar fi să introduc ca materie obligatorie în şcoli educaţia financiară şi antreprenorială. Consider că şi eu aici am avut foarte multe lipsuri pentru că am ieşit de pe băncile şcolii şi am învăţat foarte multă teorie, dar nu ştiam cum să-mi gestionez bugetul, nu ştiam ce înseamnă o investiţie şi aici consider că e foarte important lucrul acesta.“                

Care este profilul clienţilor dvs.?

„În mare parte, clientele noastre sunt femei, dar am primit un feedback pozitiv şi în rândul bărbaţilor. Vârsta este cuprinsă între 25 - 65 de ani şi în mare parte sunt din mediul urban. Veniturile lor sunt dinspre medii spre mari. Ce am observat este că sunt interesate de un stil de viaţă sănătos, adică pentru ele contează foarte mult şi ceea ce aplică pe ten, ceea ce mănâncă, deci mai multe lucruri la care sunt atente.“

Care este avantajul adus de tehnologie în businessul dvs.? 

„Având în vedere că în farmacie făceam totul manual, tot ceea ce preparăm era făcut manual, acum, într-un laborator de producţie dotat cu echipamente noi, munca mea a fost mult mult mai uşoară. Rezultatele se văd în produse pentru că în cazul unui produs făcut într-un vas unde totul este programabil erorile sunt mai mici, iar textura produsului este total diferită.“