EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.04.2022

♦ Firma de curierat Sameday are un parc auto Green Delivery cu vehicule electrice pentru Bucureşti şi Ilfov, infrastructură de care beneficiază clienţii eMAG. Prin acest parc, eMAG a redus emisiile de carbon generate de livrarea last mile cu 6% în 2020 faţă de anul precedent. Astfel, a evitat emiterea a 142 de tone de CO2.

♦ Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a creat un comitet de guvernanţă de mediu, socială şi corporativă (ESG) care va asista consiliul de administraţie al companiei în strategia de sustenabilitate.

♦ E-acumulatori, o platformă care distribuie baterii, acumulatori, sisteme fotovoltaice şi soluţii de stocare de energie, a lansat linii de creditare pentru persoanele fizice şi juridice prin care pot achiziţiona sisteme fotovoltaice în leasing. Clienţii au posibilitatea de finanţare de la 6 până la 60 de rate, pentru o valoare de până la 1 mil. lei. Companiile mari pot achita sistemele de energie regenerabilă în termen de până la 120 de luni.

♦ WWF România a lansat un website dedicat pădurilor virgine din România, care funcţionează ca un hub ce include ştiri despre procesul de identificare a acestora, o hartă interactivă, publicaţii digitale educative, date istorice şi răspunsuri la cele mai presante întrebări din domeniu.

♦ Organizaţia Ecotic, care se ocupă cu managementul integrat al deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, şi retailerul de mobilă JYSK au început o campanie prin care toate cele 118 magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor şi electronicelor mici stricate. De asemenea, clienţii primesc la casa de marcat minirecipiente gratuite destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu.

♦ Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, pune în funcţiune două sisteme de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de peste 900 kWp, pentru două magazine Selgros din judeţele Mureş şi Timiş.