Deloitte/ZF CFO Summit 2022. Directorii financiari trebuie să-şi pregătească strategia pentru oricare din cele trei scenarii legate de războiul din Ucraina: optimist, mediu, pesimist

Autor: Răzvan Botea 20.04.2022

Directorii financiari ai companiilor din România ar trebui să îşi pregătească strategia în funcţie de cele trei scenarii posibile pentru desfăşurarea războiului din Ucraina: optimist, în care războiul se va încheia în scurt timp; mediu – în care războiul mai durează câteva luni şi pesimist, scenariul în care conflictul din Ucraina va continua după 2022, a fost una dintre concluziile videoconferinţei anuale CFO Summit, organizată de Deloitte România cu sprijinul platformelor media ZF.

„Este important ca directorii financiari să se pregătească pentru toate scenariile: optimist, mediu şi pesimist. Cu toate acestea, partea bună este că există lichiditate în piaţă, care sunt încurajatoare pentru consum şi, de asemenea, există lichidităţi pentru România şi oportunităţi pentru regionalizarea lanţurilor de aprovizionare“, a spus în cadrul evenimentului Zeno Căprariu, partener audit la Deloitte România şi coordonatorul programului CFO în România.