Conferinţa ZF IMM ’22. Mihaela Drugă, Membră a Directoratului, Signal Iduna Asigurare Reasigurare: Antreprenorii şi companiile care au supravieţuit crizei sanitare şi crizei economice suprapuse au continuat să fie atenţi şi să aibă pe agenda strategică capitalul uman

Autor: Alexandra Matei 20.04.2022

Mihaela Drugă, membră a directoratului companiei Signal Iduna Asigurare Reasigurare, susţine că antreprenorii şi companiile care au supravieţuit crizei sanitare şi crizei economice suprapuse au continuat să fie atenţi şi să aibă pe agenda strategică capitalul uman.

Anii de pandemie, crede ea, au contribuit la schimbarea gândirii oamenilor şi au arătat că toate companiile şi-au îndreptat atenţia către investiţiile în zona de beneficii pentru capitalul uman.

„Ca toate companiile, vedem motorul de creştere în segmentul de IMM-uri. De 15 ani, noi construim businessul asigurărilor de sănătate, iar anul trecut am ieşit lider al acestei pieţe, numai că portofoliul nostru reflectă puţin segmentarea din piaţă. Dintr-un total de 1.000 de contracte de asigurări de sănătate, majoritatea revine segmentului. Aportul, însă, în prime brute subscrise este sub 50%. E drept, creşte de la an la an şi ştim şi de ce – pentru că realitatea anilor de pandemie a arătat că a existat această schimbare de mindset şi că toate companiile mici, medii şi mari au continuat să investească în zona de beneficii pentru capitalul uman. Antreprenorii şi companiile care au supravieţuit crizei sanitare şi crizei economice suprapuse au continuat să fie atenţi şi să aibă pe agenda strategică capitalul uman”, a spus Mihaela Drugă, în cadrul Conferinţei ZF IMM ’22.

Alte declaraţii:

 Deficitul de forţă de muncă este foarte mare, datele demografice nu ne ajută, toate companiile îşi doresc acum angajaţi agili, inovativi, sensibili la tendinţe. Companiile mici şi medii sunt în competiţie şi cu cele mari şi cu instituţiile publice

 Asigurările de sănătate au devenit un must, nu un nice to have. Au o deductibilitate de 400 de euro. Dacă companiile mari au ceva ani în spate şi în ultimii ani au pus asigurări complexe, companiile mici şi medii sunt încă la început.

 Noi luăm în asigurarea de sănătate companii de la cinci angajaţi. Am coborât acest prag treptat. Concediile medicale scad ca număr şi ca durată dacă angajaţii beneficiază de servicii medicale de calitate.

 O altă soluţie pe care noi o recomandăm clienţilor noştri este să se uite la categoria de angajaţi tineri, unde procentul de neîncadrare în muncă este destul de mare. Ei sunt interesaţi de ideea de proiect, de o companie locală cu o amprentă foarte bună în comunitate, sunt preocupaţi de mediu.

 S-a ajuns la peste 5.000 de asiguraţi în ultimii ani, noi având 200.000 de asiguraţi în total, pe care i-am clădit împreună cu piaţa.