Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, va susţine primul discurs adresat pieţei din România în cadrul evenimentului Microsoft Envision, pe 17 mai

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.04.2022

Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, va susţine primul discurs adresat pieţei din România în cadrul evenimentului Microsoft Envision Romania, care va fi organizat pe data de 17 mai 2022, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii gigantului american. Joacim Damgard a preluat funcţia de preşedinte al Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est la începutul lunii aprilie, anterior acesta ocupând funcţia de şef al Microsoft Suedia.

Astfel, actualul preşedinte al Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est va aborda, în cadrul evenimentului ajuns în acest an la cea de-a noua ediţie, subiecte care vizează modul în care transformarea digitală accelerată este percepută la nivelul regiunii. De asemenea, Joacim Damgard va vorbi şi despre avantajele competitive care pot transforma România într-un centru digital regional.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi şi Marcel Boloş, Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, europarlamentarul Victor Negrescu şi Anton Rog, General de Brigadă şi Director General al Centrului Naţional Cyberint, care vor vorbi despre oportunităţile digitale ale României.

„Noi vedem în România un viitor centru de digitalizare regional, şi chiar global, care mai are nevoie doar de un pas şi câteva «ingrediente» pentru a deveni realitate. România are multe avantaje competitive pe care ne putem baza şi care o pot departaja destul de uşor de alte state. Credem cu tărie că progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei şi societăţii. Doar atunci vom beneficia pe deplin de avantajele pe care le generează inovaţia. De asemenea, ne dorim să rămânem un partener de încredere al comunităţii de afaceri de pe plan local, al organizaţiilor din mediul public şi al mediului academic, astfel încât să putem contura un viitor mai bun pentru toată lumea”, a spus Bogdan Putinică, general manager în cadrul Microsoft România. 

Microsoft Envision Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie de pe plan local, dedicat mediului de afaceri, se va desfăşura online şi va reuni persoane din mediul de business, reprezentanţi ai sectorului public şi mediului universitar – precum Daniel David, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca-, precum şi câteva dintre cele mai dinamice startup-uri româneşti, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Astfel, în cadrul evenimentului, Daniel Rusen, director de Marketing şi Operaţiuni al Microsoft România, va discuta cu reprezentanţii Innov-X, CODA Intelligence şi Plant an App despre contribuţia pe care startup-urile o pot aduce în economie, prin inovaţiile pe care le dezvoltă. 

Evenimentul online va fi în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză şi română, iar participarea este gratuită.