ASF: Piaţa de capital va avea o nouă dimensiune după adoptarea legii privind reducerea impozitului pentru investitorii la bursă

Autor: Eduard Ivanovici 20.04.2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară salută adoptarea de către Parlamentul României a Legii privind reducerea impozitului pentru investitorii de pe piaţa de capital, se arată într-un comunicat de presă.

Această  nouă lege oferă o perspectivă diferită în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital autohtone, având în vedere că simplifică aspecte de ordin fiscal ce puteau constitui bariere pentru accesul la bursă al populaţiei, scrie ASF.

Facilităţile oferite prin intermediul noii legi vor încuraja cu siguranţă micii investitori, impozitarea la sursă ducând la o debirocratizare a declarării veniturilor obţinute din investiţiile pe piaţa de capital, dar şi la o uşurare a poverii fiscale. Mai mult, legea reprezintă un factor care va susţine implicarea pe termen lung a investitorilor de retail în tranzacţiile bursiere, explică instituţia.

„Prevederile noii legi dedicată pieţei de capital vor genera cu siguranţă un interes crescut în rândul celor care nu au abordat, până acum, piaţa de capital şi vor transforma bursa într-un instrument şi mai atractiv pentru finanţarea companiilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a contribuit la conturarea acestui nou cadru legal, cu implicaţii semnificative pentru dezvoltarea pieţei de capital pe termen lung. Din aceste considerente, este de remarcat  largul consens în ceea ce priveşte implicarea în realizarea acestei legi” a declarat Nicu Marcu, preşedintele ASF.