Business internaţional. Netflix, declin de peste 30% miercuri după anunţul primei scăderi a numărului de abonaţi din ultimii 10 ani. Acţiunile au minus 60% în 2022

Autor: Eduard Ivanovici 21.04.2022

Acţiunile companiei de streaming Netflix (NFLX) au scăzut cu circa 60% anul acesta, luând în calcul şi dinamica şedinţei de tranzacţionare din 20 aprilie, conform Yahoo Finance. Astfel, Netflix a pierdut mai mult de 40 mld. dolari din capitalizare în 2022.

Compania a fost unul dintre cei mai mari câştigători din timpul pandemiei de COVID-19, beneficiind de măsurile de distanţare socială şi restricţiile de circulaţie aplicate în timpul crizei sanitare.

Totuşi, odată cu relaxarea regulilor anti-COVID-19, gigantul american a înregistrat creşteri modeste ale numărului de abonaţi şi a oferit estimări sub prognozele analiştilor, fapt ce s-a reflectat şi în evoluţia pe bursă. Miercuri la ora redactării acestei ştiri, acţiunile Netflix se prăbuşeau cu peste 30%, în contextul în care compania a anunţat anterior prima pierdere de abonaţi din ultimul deceniu.