Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat, Ministerul Muncii. Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii mari în pandemie, numărul contractelor de muncă a crescut

Autor: Alexandra Cepăreanu 21.04.2022

♦ „Pe 21 martie 2020 aveam 6,5 milioane de contracte de muncă, iar astăzi avem cu 121.000 mai multe, 6,6 milioane. Avem şi la salariaţi o creştere, ceea ce arată stabilitatea pieţei.”

Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii mari în pandemie, iar numărul contractelor de muncă a crescut în ultimii doi ani de zile, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii extraordinare. Pe 21 martie 2020 aveam 6,5 milioane de contracte de muncă, iar astăzi (25 martie – n.red.) avem cu 121.000 mai multe, 6,6 milioane.  Este clar că a fost un efort financiar şi din partea angajatorilor, şi din partea statului. Avem şi la salariaţi o creştere, ceea ce arată stabilitatea pieţei”, a declarat Cristian Vasilcoiu (foto) în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii.

În această perioadă companiile doresc să îşi mărească numărul de angajaţi, iar Vasilcoiu spune că nu a văzut la nicio companie cu care a vorbit dorinţa de a închide sau de a suspenda activitatea.