Ministrul Apărării Naţionale, după discuţia cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos: Olanda trimite 200 de soldaţi la Grupul de Luptă NATO din România

Ziarul Financiar 21.04.2022

Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS, a prezentat, joi,  ministruluiApărării Naţionale, Vasile Dîncu,scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, 21 aprilie, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS.

„Ministrul apărării naţionale a salutat participarea militarilor din Regatul Ţărilor de Jos la exerciţiul multinaţional RAPID FALCON 22, desfăşurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanţa creşterii interoperabilităţii între forţele armate ale statelor aliate. De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean în desfăşurare, exprimând sprijinul pentru partenerul ucrainean. Ambele părţi au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa. În context, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos a prezentat oficialului român scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari”, potrivi MApN.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate.

Un alt subiect de discuţie a fost şi evenimentul sportiv internaţional „Invictus Games”, care are loc în perioada 16 - 22 aprilie, la Haga, şi la a cărui ceremonie de deschidere a luat parte oficialul român, alături de lotul Armatei României.