TRANZACŢIE: Fondul african AIG, cu afaceri în agricultură şi imobiliare, preia controlul reţelei de centre de fitness World Class. Polonezii de la Resource Partners ies din acţionariat

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.04.2022

Grupul de companii African Industries Group a preluat controlul reţelei de centre de fitness World Class România, prin firma Vectr Fitness. Prin această tranzacţie, fondul polonez Resource Partners iese complet din acţionariatul World Class. Echipa de management condusă de Kent Orrgren, CEO World Class România, va conduce în continuare compania şi va rămâne în acţionariat cu o participaţie minoritară.

Holdingul African Industries Group (AIG) este deţinut şi controlat de fraţii Raj şi Alok Gupta şi are în portofoliu investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest. În România, AIG este prezent din 2015 şi deţine 2.300 de hectare de teren agricol în judeţul Teleorman. În plus, la finalul anului 2021, acelaşi fond a anunţat preluarea companiei Thames Farming Enterprises (Olanda), proprietarul fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management din judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 13.700 hectare şi o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

„Achiziţia World Class România reprezintă o nouă etapă a investiţiei African Industries Group în România, în urma unor investiţii anterioare în sectorul imobiliar, în agricultură şi distribuţia de echipamente agricole”, se arată în comunicatul de presă care anunţă preluarea controlului World Class.