ZF Live. Alina Kasprovschi, directorul Fundaţiei Comunitare Bucureşti, şi Alexandra Maier, manager de sustenabilitate şi CSR la ING România: În următorii patru ani, ne-am propus să investim măcar 1 mil. euro în proiecte de mediu în Bucureşti. În funcţie de nevoi, se va stabili cuantumul donaţiilor de care este nevoie

Autor: Mara Rolea 22.04.2022

Platforma de mediu pentru Bucureşti presupune semnalarea, pentru prima dată, a problemelor de mediu pe care le are Capitala, care includ poluarea, deficitul de spaţii verzi, calitatea proastă a apei, traficul intens şi multe altele.

Platforma de mediu pentru Bucureşti, un proiect lansat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, care semnalează principalele probleme de mediu ale Capitalei şi propune soluţii pentru ele, are în plan să facă investiţii în valoare de minimum un milion de euro pentru a implementa proiecte de mediu.

„În următorii patru ani, ne-am propus să investim măcar un milion de euro în proiecte de mediu din Bucureşti şi ne dorim proiecte landmark (reper – trad.), pe care lumea să le ştie şi să le înţeleagă, care presupun parteneriate între zona privată şi cea publică. Ne propunem să aducem împreună toată lumea care este interesată şi responsabilă de mediu în Bucureşti pentru că ne-am dat seama că nu putem să facem proiecte punctuale în care numai noi să facem ceva, indiferent de câţi bani am avea. Nici administraţia publică nu poate să facă singură toate lucrurile de care e nevoie pentru a avea un mediu mai bun în Bucureşti“, a spus Alina Kasprovschi, directorul Fundaţiei Comunitare Bucureşti, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.