Twitter se află sub presiunea acţionarilor pentru a căuta un acord cu Elon Musk

Autor: Ştefan Stan 25.04.2022

Twitter se află sub o presiune din ce în ce mai mare din partea acţionarilor săi pentru a negocia cu Elon Musk, chiar dacă cea mai bogată persoană din lume a spus că oferta sa de 43 de miliarde de dolari pentru platforma de socializare este cea mai bună şi finală ofertă, au declarat duminică persoane familiarizate cu această chestiune.

În timp ce opiniile acţionarilor Twitter variază cu privire la ceea ce ar fi un preţ corect pentru o tranzacţie, mulţi au contactat compania după ce Musk a prezentat joi planul său de finanţare a achiziţiei şi au îndemnat-o să nu lase să scape oportunitatea unei tranzacţii, au declarat sursele, care au vorbit sub protecţia anonimatului.

Consiliul de administraţie al Twitter este de aşteptat să constate că oferta de 54,20 dolari pe acţiune a lui Musk pentru companie, în întregime în numerar, este prea mică până la momentul în care compania va raporta joi rezultatele trimestriale. Cu toate acestea, unii acţionari care sunt de acord cu această poziţie doresc totuşi ca Twitter să caute o ofertă mai bună din partea lui Musk, a cărui avere netă este estimată de Forbes la 270 de miliarde de dolari, au declarat sursele pentru Reuters.

Una dintre opţiunile pe care le are la dispoziţie consiliul de administraţie al Twitter este de a-şi deschide registrele contabile în faţa lui Musk pentru a încerca să-l convingă să îşi îndulcească oferta. O alta ar fi să solicite oferte de la alţi potenţiali ofertanţi. Deşi nu este încă clar ce cale va urma Twitter, este din ce în ce mai probabil ca boardul său să încerce să solicite o ofertă mai bună de la Musk, chiar dacă o respinge pe cea actuală, au spus sursele.

"Nu aş fi surprins să mă trezesc săptămâna viitoare şi să-l văd pe Musk ridicând ceea ce el a numit cea mai bună şi finală ofertă a sa la, eventual, 64,20 dolari pe acţiune", a declarat unul dintre managerii de fonduri care a investit în Twitter, sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre conversaţiile private cu compania.

"Ar putea, de asemenea, să renunţe complet la toată chestiunea. Orice este posibil", a spus managerul de fonduri despre oferta lui Musk.

Acţiunile Twitter au închis vineri la 48,93 dolari, un discount semnificativ faţă de oferta lui Musk care reflectă incertitudinea privind soarta ofertei sale.