Europenii vor să călătorească în continuare în ţările estice, în pofida conflictului de la graniţă: România, vizată de sub 1% dintre europeni. 77% dintre europeni plănuiesc să îşi facă o vacanţă anul acesta în perioada aprilie-septembrie

Autor: Miruna Diaconu 26.04.2022

Turiştii europeni vor să călătorească vara aceasta şi în ţările estice ale Europei, dorinţa lor de a vizita aceste ţări se află la un nivel similar cu cel de anul trecut, conform unui raport realizat de  Comisia Europeană de Turism.

„Deşi sondajul a fost efectuat în primele săptămâni ale in­vaziei ruse în Ucraina, sentimentul şi comportamentul euro­pe­nilor în călătorie nu au fost încă afectate de conflict. În special, po­lonezii, vecini cu Ucraina, menţin un sentiment de călă­torie sta­bil, peste media europeană; durata de şedere planificată şi bu­getele lor rămân în concordanţă cu datele colectate din aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, interesul pentru des­ti­n­aţiile est-europene este neschimbat, reflectând impactul limitat al conflictului în curs asupra călătoriilor intraeuropene până în prezent“, se arată în raportul Comisiei Europene de Turism.