Cu 11% se apreciază acţiunile Prospecţiuni Bucureşti la debutul şedinţei de marţi după ce compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender a ieşit din insolvenţă. Capitalizare de 90 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 26.04.2022

Cu 11% se apreciază acţiunile companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) la debutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, de la 0,1135 lei la 0,126 lei, pe tranzacţii de aproximativ 140.300 de lei, ca urmare a unui anunţ de la finalul săptămânii trecute cu privire la ieşirea din insolvenţă.

Astfel, Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, ajunge la o capitalizare de 90 mil. lei. Vineri – când Bursa de la Bucureşti a fost închisă, Prospecţiuni a anunţat că va reintra în circuitul economic după ce Tribunalul Bucuresti a admis în data de 21 aprilie solicitarea administratorului judiciar Euro Insol şi a dispus închiderea procedurii de reorganizare judiciară.

Compania a intrat în insolvenţă în anul 2016, pe fondul unei crize acute de lichidităţi. Printre cei mai importanţi creditori ai societătii aflându-se BCR, Eximbank, Libra Internet Bank, şi o serie de societăţi atât din ţară, cât şi din Europa, Asia şi America de Nord.

În 2017, Prospecţiuni a intrat în etapa de reorganizare judiciară, în urma unui plan de reorganizare propus, redactat şi implementat de Euro Insol, potrivit informaţiilor transmise într-un comunicat de administratorul judiciar. 

Cele mai recente date financiare publicate la Bursa de la Bucureşti – cele la septembrie 2021, arată afaceri de 49 mil. lei, faţă de 130 mil. lei în primele nouă luni din 2020, şi pierderi de 20,7 mil. lei, faţă de un rezultat net de 4,3 mil. lei.