Şase ani de insolvenţă cu deznodământ fericit pentru Prospecţiuni, companie a omului de afaceri Ovidiu Tender: investitorii de la Bursă jubilează

Autor: Liviu Popescu 27.04.2022

♦ Ieri după-amiază acţiunile PRSN se apreciau cu 11% la BVB.

Cu 11% se apreciau marţi după-amiază acţiunile companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), de la 0,1135 lei la 0,126 lei, pe tranzacţii de aproximativ 264.200 de lei, ca urmare a unui anunţ de la finalul săptămânii trecute cu privire la ieşirea din insolvenţă.

Astfel, Prospecţiuni Bucureşti, con­trolată de omul de afaceri Ovidiu Tender, ajunge la o capitalizare de 90 mil. lei. Vineri, când Bursa de Valori Bucureşti a fost închisă, Prospecţiuni a anunţat că va reintra în circui­tul economic după ce Tribunalul Bucureşti a admis în data de 21 aprilie solicitarea admi­nistratorului judiciar Euro Insol şi a dispus închiderea procedurii de reorganizare judiciară. Compa­nia a intrat în insolvenţă în anul 2016, pe fondul unei crize acute de lichidităţi.

Printre cei mai impor­tanţi creditori ai societăţii aflându-se BCR, Eximbank, Libra Internet Bank şi o serie de societăţi atât din ţară, cât şi din Europa, Asia şi Ame­rica de Nord.