Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, începe să recupereze din trafic: 2 milioane de pasageri în primul trimestru, de trei ori mai mulţi faţă de T1/2021

Autor: Mirabela Tiron 27.04.2022

Spre comparaţie, în anul de referinţă 2019 aeroportul avea 3 milioane de pasageri în primele trei luni.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, a ajuns la 1,99 milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, faţă de doar 630.000 în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de oficialii companiei către ZF. Spre comparaţie, în anul de referinţă 2019 aeroportul avea 3 milioane de pasageri în primele trei luni. La acea vreme decolau în medie 150 de avioane zilnic.  Aeroportul a înregistrat 104 decolări zilnic, în medie, în primul trimestru din acest an, dublu faţă de perioada similară a anului trecut, dar sub nivelul din 2019, potrivit calculelor ZF.

“Business-ul îşi revine, suntem încrezători în capacitatea pieţei aeriene locale de-a performa", declara recent într-un interviu pentru ZF József Váradi, CEO-ul Wizz Air. El afirma că Wizz Air deţine o cotă de piaţă de 43% din România, fiind cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală. Gradul de ocupare în avioanele Wizz Air a crescut la 85% în ianuarie şi până la 96-97% în februarie, un grad de ocupare mai mare cu 25% faţă de ce se înregistra  anul anterior, mai afirma el.

De pe aeroportul Otopeni cele mai multe rute sunt deservite de companiile low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair dar şi de compania de stat Tarom.