EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.04.2022

► Adoptă un copac, programul de împădurire al asociaţiei Viitor Plus, a plantat peste 177.000 de puieţi de arbori forestieri în sezonul de primăvară din 2022, alături de 5.200 de voluntari. Astfel, au fost plantate 21,2 hectare de teren în comunităţi afectate de probleme climatice precum deşertificarea şi eroziunea solurilor, în judeţele Dolj, Călăraşi şi Constanţa.

► Retailerul de îmbrăcăminte şi încălţăminte Miniprix a introdus soluţia R-Create, prin care efectuează livrările în ambalaje din material textil impermeabil, care se înapoiază curierului.

► Energy Vampires, un start-up fondat de Ionuţ Vasilică şi Valentin Albu, propune o colecţie de NFT-uri ale căror vânzări să fie folosite ulterior pentru achiziţionarea unui parc de producţie a energiei verzi. Practic, prin achiziţionarea unui NFT, posesorii acestora vor deveni investitori într-un parc de producţie a energiei regenerabile.

► Teatrul Vienez de Copii a creat un proiect care vizează reducerea amprentei ecologice prin sensibilizarea tinerilor cu privire la probleme de mediu. Programul cuprinde, printre altele, un test pentru măsurarea amprentei ecologice, un ghid pentru planificarea unei tabere de sustenabilitate, materiale pentru educaţie ecologică şi poartă numele de REFE – Reducing the Ecological Footprint through Eco-Awareness.

► Compania de IT Arobs Transilvania Software are în plan să dezvolte prin divizia Automotive proiecte care vizează maşinile autonome/electrice, în contextul în care, potrivit estimărilor unor experţi, în câţiva ani automobilele electrice vor fi mai ieftine decât cele pe combustibil fosil, iar şoferii vor dispune de mult mai multe staţii de încărcare.

► Constructorul auto francez Renault a avansat cu planurile de divizare a activităţilor sale legate de vehiculele electrice şi de motoarele cu combustie, în încercarea de a ajunge din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen în cursa pentru electromobilitate.