Obligaţiunile de 555 mil. lei ale Municipiului Bucureşti intră la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei pe 29 aprilie. Dobândă de 7,33% pe an

Autor: Eduard Ivanovici 27.04.2022

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că, în data de 29 aprilie, vor intra la tranzacţionare obligaţiunile emise de Municipiul Bucureşti pe Piaţa Reglementata a Bursei. Obligaţiunile municipale vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier PMB32, reprezentând a şasea emisiune de bonduri a Municipiului Bucureşti.

Obligaţiunile au fost oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat desfăşurat în luna aprilie.

Municipiul Bucureşti a emis un număr de 55.500 obligaţiuni nominative, neconvertibile, negarantate, denominate în RON, emise in forma dematerializată prin înscriere in cont, având o valoare nominală unitară de 10.000 lei si o valoare nominală totală de 555 milioane lei, cu o rată anuală a dobânzii fixa de 7,33% pe an.

Emisiunea de obligaţiuni va fi scadentă în aprilie 2032. Suma atrasă este destinată refinanţării emisiunii de obligaţiuni municipale scadentă la 4 mai 2022.

Consorţiul de intermediere pentru emisiunea obligaţiunilor si realizarea plasamentului privat a fost format din BRD – Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank România, conform BVB.