Un salariu pe zi. Un lucrător comercial câştigă, în medie, 500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 28.04.2022

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: În ultimii doi ani, domeniul vânzări a avut o evoluţie semnificativă. Anul 2021 a însemnat pentru acest sector o creştere de 20% în ceea ce priveşte oferta de joburi, comparativ cu anul 2020.

Un lucrător comercial are un salariu care ajunge, în medie, la 500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un lucrător comercial asigură necesarul de marfă la raft, aduce marfă din depozit, ordonează rafturile pe categorii de produse şi pe tipuri de produse, expune mărfuri într-o manieră estetică, urmăreşte rafturile şi asigură încărcarea lor cu marfă în funcţie de vânzare, compară, sortează şi verifică marfa.

În ultimii doi ani, domeniul vânzări a avut o evoluţie semnificativă. Spre exemplu, anul 2021 a însemnat pentru acest sector o creştere de 20% în ceea ce priveşte oferta de joburi, comparativ cu anul 2020. Ridicarea restricţiilor a dus la o creştere a activităţii, fapt care poate fi observat atât în rândul candidaţilor, cât şi al angajatorilor, care au accelerat căutările pentru rolurile deschise pe platforma BestJobs. Poziţiile în domeniul vânzări beneficiază de foarte mult interes din partea candidaţilor specializaţi, poziţiile deschise înregistrând, în medie, până la 100.000 aplicări pe lună. Pentru rolul de lucrător comercial, oferta de joburi este mare, cu poziţii deschise în toate oraşele, iar salariul porneşte de la 400 de euro pe lună, afirmă Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonusurile în functie de performanţă, training de specialitate, abonamente medicale la o clinică privată, tichete de sărbători şi decontarea transportului.

În prezent, 1.132 de posturi vacante pentru poziţia de lucrător comercial sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Constanţa.