NN Pensii: Tranzacţia prin care Goldman Sachs a cumpărat NN Investment Partners nu are nicio legătură cu pensiile private ale românilor. NN Pensii rămâne parte a NN Group

Autor: Roxana Rosu 28.04.2022

NN Pensii, administrator al celui mai mare fond de pensii private Pilon II din România, rămâne parte din compania internaţională NN Group, listată la bursa din Amsterdam, şi va continua să administreze direct economiile pentru pensie pentru peste 2 milioane de participanţi, compania neavând nicio legătură cu tranzacţia recentă dintre Goldman Sachs şi NN Investment Partners.

”Pentru participanţii la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimbă nimic. NN Pensii continuă să fie parte din NN Group şi să administreze direct economiile pentru pensie ale participanţilor, la fel ca până acum”.

În data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management al investiţiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România. Ca urmare a tranzacţiei, NN Investment Partners este deţinută integral de Goldman Sachs Group şi continuă să funcţioneze independent de grupul NN.

NN Investment Partners este un administrator de fonduri mutuale cu prezenţă inclusiv în România, unde gestionează fonduri precum NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond. Tranzacţia s-a ridicat la 1,7 miliarde de euro. Operaţiunile NN IP în România sunt conduse de Milan Pruşan din martie 2016.

Celelalte companii din grupul NN prezente în România rămân parte a NN Group, fără legătură cu tranzacţia, a anunţat joi administratorul fondului de pensii.

Mai departe, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continuă printr-un parteneriat strategic pe o perioadă de zece ani prin care NN Investment Partners şi Goldman Sachs Asset Management vor continua să asigure servicii de administrare a investiţiilor pentru NN Group.

Potrivit companiei, pentru clienţii NN din România, aceste servicii se referă exclusiv la administrarea activelor pentru asigurările de tip unit-linked.

NN Pensii administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanţi la fondul NN, în valoare totală de peste 31 de miliarde de lei la finalul lunii martie 2022, reprezentând aproape 35% din piaţă, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

NN Pensii activează pe piaţa pensiilor administrate privat din România încă de la lansare, în 2007.

În România, NN Group oferă asigurări de viaţă şi de sănătate şi pensii facultative prin NN Asigurări de Viaţă, pensii private obligatorii prin NN Pensii şi asigurări de locuinţă prin NN Asigurări şi intermediere de credite ipotecare prin NN Lease.