Teilor Holding, cifră de afaceri de 283 de milioane de lei în 2021, în urcare cu 47%. Profit net de 27 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de anul precedent

Autor: Eduard Ivanovici 28.04.2022

Grupul de companii Teilor Holding, cu obligaţiuni listate la bursa din Capitală, a anunţat afaceri de 282,7 milioane de lei în 2021, în creştere cu 47% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Cifra de afaceri ia în calcul cele trei entităţi din grup: lanţul de magazine de bijuterii de lux Teilor, compania de intermediere financiară CF IFN şi Teilor Invest Exchange.

Anul trecut, EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a fost de 45,4 milioane de lei, în urcare cu 10% comparativ cu 2020. Între timp, profitul net a ajuns la 26,7 milioane de lei, reprezentând o scădere de 12%.

„Investiţiile s-au axat pe continuarea expansiunii atât la nivel local, cât şi internaţional, dar de asemenea, am continuat şi investiţiile în dezvoltarea echipelor, creşterea performanţei resursei umane precum şi în digitalizarea companiei. Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate de către fiecare companie din grup. Capitalul atras de la investitorii BVB la finalul anului trecut a început să fie utilizat încă de la acel moment şi suntem încrezători că va începe să producă rezultate din 2022. Pe măsură ce ne continuăm planul de expansiune accelerată, nu excludem oportunităţile de a accesa capital suplimentar de la investitorii BVB”, a declarat Mircea Varga, membru al Consiliului de Administraţie al Teilor Holding.  

În ceea ce priveşte rezultatele financiare înregistrate de cele trei entităţi, lanţul de magazine de bijuterii de lux, Teior a anunţat o cifră de afaceri 231,5 milioane de lei, o creştere cu 65% faţă de anul 2020, o EBITDA de 33,3 milioane de lei, o majorare cu 46% şi un profit net de 19,8 milioane de lei, în creştere cu 17% comparativ cu anul anterior.

Creşterile din cadrul Teilor au fost susţinute de diversificarea produselor vândute, investiţiile realizate în marketing şi recunoaştere a brandului, precum şi de investiţiile efectuate în extinderea magazinelor din România şi la nivel internaţional.

În prezent, Teilor operează 61 de magazine în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria. La nivel internaţional, planurile Teilor includ consolidarea în pieţele în care compania este prezentă, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, prin magazine noi, precum şi intrarea în pieţe noi din centrul şi vestul Europei. Pe termen lung, obiectivul Teilor este de a deschide 60 de magazine în afara graniţelor României. 

Invest Intermed GF IFN a avut în 2021 o cifră de afaceri de 46,8 milioane de lei, o creştere cu 3% determinată de balanţa negativă a finanţării activităţii. Acest aspect s-a îmbunătăţit semnificativ la finalul anului 2021 prin alocarea fondurilor atrase din emisiunea de obligaţiuni de către Teilor Holding, care va produce efecte vizibile începând cu anul 2022. Invest Intermed GF IFN a încheiat anul 2021 cu un profit net de 7,3 milioane de lei., reiese din comunicat.

Teilor Invest Exchange a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, o creştere cu 38% comparativ cu anul 2020 şi un profit net de 4,5 milioane de lei. Creşterile au fost determinate de expansiunea activităţii companiei, care a ajuns la sfârşitul anului 2021 la 73 de agenţii.