Vasile Adrian Negrea, un clujean fost director de vânzări la o multinaţională, a pus bazele unei companii de transport mărfuri în 2003 şi a ajuns la afaceri de 38 milioane de lei anul trecut

Autor: Mirabela Tiron 29.04.2022

Compania are 60 de camioane, un depozit în Cluj şi depozite de tranzit în Italia, Franţa şi Belgia.

Patristrans VT Logistic din Apahida, Cluj-Napoca, o companie care transportă mărfuri generale pe cale rutieră, a finalizat anul trecut cu afaceri de 38,3 milioane de lei (7,9 mil. euro), faţă de 26,4 milioane de lei (5,5 mil. euro) anul anterior, potrivit datelor publice de la Ministerul de Finanţe.

„Compania este activă pe piaţă din 2003. Înainte am lucrat ca director de vânzări într-o multinaţională care oferea servicii de curăţenie. Am dezvoltat pas cu pas compania de transport, am început prin a face transport intern şi apoi în 2015 am ieşit pe rute internaţionale. Atunci am vândut 25% din acţiuni către Teofil Price, finul meu“, a declarat pentru ZF Vasile Adrian Negrea, fondatorul companiei, care deţine 75% din acţiuni. În prezent, parcul auto al Patristrans VT Logistic include 60 de camioane, 90% din transport se face pe rute internaţionale şi doar 10% intern. Afacerile companiei au crescut în fiecare an pe fondul investiţiilor realizate de antreprenor. Anul trecut, firma a raportat un profit net de 1,6 milioane de lei şi avea 22 de angajaţi, arată datele mfinante.ro.