Inform Lykos România şi-a majorat vânzările cu 10% în 2021, până la 45,3 mil. euro

Autor: Alexandra Cepăreanu 29.04.2022

Inform Lykos România, subsidiara locală a furnizorului grec de servicii de transformare digitală cu acelaşi nume, a înregistrat vânzări de până la 45,2 milioane de euro la finalul anului 2021, în creştere cu peste 10% faţă de anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentaţii companiei. De asemenea, profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) a fost de 5,6 milioane de euro la finalul anului trecut, comparativ cu 4,3 mil. euro în 2020, înregistrând o creştere de peste 29%.

„Această creştere s-a datorat în principal contribuţiei sporite a soluţiilor de transformare digitală cu 2,8 mil. euro în domeniul managementului şi digitizării documentelor electronice, precum şi al serviciilor de scanare şi arhivare şi cu 1,5 mil. euro din cea mai mare cerere de securitate”, potrivit reprezentanţilor Inform Lykos. Inform Lykos România a fost înfiinţată în 2000, iar la finalul anului 2020, în cadrul subsidiarei locale lucrau aproape 200 de angajaţi, arată ultimele date publice. La nivel de grup, Inform Lykos a înregistrat o creştere a veniturilor de peste 7%, ajungând la 75 de milioane de euro la finalul lui 2021, comparativ cu anul 2020. În ceea ce priveşte profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) al Grupului Inform, acesta a crescut cu peste 18% în 2021 faţă de anul precedent, ajungând la 7,2 mil. euro la finalul anului trecut. 

Potrivit reprezentanţilor Inform Lykos, categoria care a înregistrat cea mai mare cerere pe parcursul anului trecut a fost cea reprezetantă de soluţiile de transformare digitală, care a crescut cu 68% faţă de anul 2020, în timp ce celelalte categorii de produse au avut o creştere moderată de aproximativ 2,5% per ansamblu.

„La nivel de grup, comparativ cu anul 2020, cele mai importante aspecte înregistrate la nivelul vânzărilor au fost creşterea cifrei de afaceri în categoria de transformare digitală cu 3,7 mil. euro faţă de anul 2020; întărirea cotei de piaţă în categoria de tipărire digitală şi servicii poştale cu integrarea de noi clienţi cu o contribuţie de 1,4 mil. euro şi creşterea cererii de formulare securizate în România şi Grecia, împreună cu proiectul unic de recensământ general al populaţiei din Grecia (...)”, au mai transmis reprezentanţii Inform Lykos.

Compania Inform (LYK.ATH) a fost fondată în 1897, este listată la Bursa din Atena din 1994 şi oferă produse şi servicii pentru gestionarea documentelor şi informaţiilor, inovând în transformarea digitală a întreprinderilor şi organizaţiilor prin furnizarea de soluţii specializate. În prezent, grupul înregistrează un număr de 510 de angajaţi în Grecia, România şi Albania.