Recomandări de la CNAIR pentru şoferii care merg la mare de 1 mai. Ce trebuie să ştie toţi conducătorii auto care merg la mare în acest weekend

Autor: Alexandru Nanu 29.04.2022

CNAIR informează că, având în vedere că urmează ziua de 1 Mai şi sunt aşteptate creşteri semnificative ale traficului pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur, şoferii sunt sfătuiţi ca pentru utilizarea podului peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă să plătească tariful de trecere (peajul) înainte de plecarea în călătorie şi, în special, să evite plata cash pentru a nu se crea ambuteiaje în zona staţiilor de taxare.

Peajul poate fi achitat astfel:

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din aceste canale, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png, tariful poate fi plătit ulterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi „utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepţia peajului achitat prin SMS, tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora. De asemenea, este important ca datele trimise prin SMS să fie verificate cu atenţie înainte de confirmarea plăţii.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de lege (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere doreşte să reamintească utilizatorilor că, pentru circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România).