Nicuşor Dan, despre listarea bondurilor de 555 mil. lei ale Primăriei Municipiului Bucureşti: Sunt aici pentru a transmite un mesaj de deschidere şi colaborare cu piaţa financiară. Vom mai ieşi pe piaţă deoarece Bucureştiul are nevoie de investiţii

Autor: Eduard Ivanovici 29.04.2022

Astăzi, obligaţiunile de 555 de milioane de lei ale Municipiului Bucureşti au intrat la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei. Bondurile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier PMB32, reprezentând a şasea emisiune de obligaţiuni a Municipiului Bucureşti.

„Am ţinut să fiu aici pentru a transmite un mesaj de deschidere şi colaborare din partea Municipiului Bucureşti către piaţa privată şi, în special, către piaţa financiară. Stabilizarea financiară a Primăriei Municipiului Bucureşti a fost unul dintre obiectivele principale cu care am început mandatul şi faptul că această emisiune a fost un succes confirmă că ne-am făcut treaba şi am recâştigat încrederea pieţei”, a declarat Nicuşor Dan, primarul Municipiului Bucureşti.

Obligaţiunile au fost oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat desfăşurat în luna aprilie, dobânda fiind de 7,33% pe an. Emisiunea va fi scadentă în aprilie 2032.

„Vreau să vă asigur că vom păstra aceeaşi linie de stabilitate financiară... Ne vom concentra pe acele priorităţi ale oraşului, pe ceea ce înseamnă infrastructura de transport, fie că asta înseamnă reabilitarea reţelei de tramvai, trenul metropolitan, managementul traficului sau semaforizarea inteligentă, fie că înseamnă reţeaua de termoficare sau acele investiţii urbane care schimbă faţa oraşului (...) O să mai ieşim pe piaţa pentru că Bucureştiul are nevoie de investiţii.”

 

Alte declaraţii: