Microsoft extinde programul Microsoft for Startups Founders Hub, denumit anterior Microsoft for Startups: „De acum înainte, antreprenorii pot să aplice în program având doar o idee şi un plan de afaceri”

Autor: Alexandra Cepăreanu 02.05.2022

Microsoft anunţă că a extins programul Microsoft for Startups Founders Hub - denumit anterior Microsoft for Startups - la nivelul tuturor antreprenorilor şi companiilor de tip startup, astfel că antreprenorii pot să aplice în program având doar o idee şi un plan de afaceri, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii gigantului american.

„Proiectele care se înscriu an de an în Microsoft for Startups Founders Hub şi cele pe care le întâlnim în cadrul parteneriatelor pe care le desfăşurăm cu alte organizaţii sau acceleratoare, spre exemplu, au potenţialul de a se concretiza în afaceri de un real succes. Ne propunem să susţinem aceşti tineri şi să îi îndrumăm, astfel încât ideile lor să dobândească o valoare şi mai mare. Ne dorim să ajutăm comunitatea de antreprenori din România să depăşească blocajele şi să fim un partener de încredere pentru ei, care să îi ajute să genereze inovaţie şi progres”, a spus Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft Romania.

De asemenea, antreprenorii - şi implicit startup-urile - admişi în cadrul programului vor avea acces la resursele de care au nevoie pentru a accelera dezvoltarea de produse, pentru a creşte şi pentru a-şi îndeplini obiectivele de afaceri, au mai transmis reprezentanţii celui mai mare producător de software din lume.

Potrivit reprezentanţilor Microsoft, extinderea programului global dedicat startup-urilor vine în contextul în care aceste companii sunt agile şi inovative şi au potenţialul de a impulsiona economia, nu doar pe plan local, ci şi la nivel regional, european şi global.

„În acelaşi timp, însă, cifrele arată că peste 21,5% din startup-urile de la nivel global eşuează în primul an de la înfiinţare, 30% îşi opresc activitatea după primii doi ani şi 50% dintre ele în al cincilea an. În 2019, spre exemplu, rata de eşec a startup-urilor a fost de aproximativ 90%.”

La ediţia din 2021 a Innovation Labs, 14 specialişti din cadrul Microsoft şi-au asumat rolul de mentori şi le-au oferit participanţilor sprijin în dezvoltarea proiectelor lor, sub forma unor sesiuni de training (care au însumat peste 1.500 de ore de mentorat) derulate timp de şapte luni. De asemenea, finanţările noi atrase din piaţă, de către startup-uri, în cadrul ediţiei derulate anul trecut, au totalizat aproximativ 3,5 milioane de dolari, au mai spus reprezentanţii Microsoft.

Implicarea în acest program va continua şi pe parcursul anului curent, Microsoft Romania fiind unul dintre principalii parteneri ai acestei ediţii aniversare cu numărul 10. În plus, echipele înscrise la Innovation Labs vor putea, de acum înainte, să aplice şi pentru Microsoft for Startups Founders Hub.

„Programele Innovation Labs şi Microsoft for Startups Founders Hub aduc o componentă practică importantă în formarea tinerilor antreprenori. Mai exact, prin accesul la mentorii, la tehnologiile şi la resursele pe care ecosistemele noastre le pun la dispoziţie, ajutăm startup-urile să îşi amplifice şansele de reuşită şi să îşi accelereze semnificativ creşterea. Împreună, programele vor duce la crearea următoarelor startup-uri de tehnologie cu IP românesc şi impact global”, Andrei Pitiş, co-fondator al programului Innovation Labs şi antreprenor de succes.