Suedezii de la Medicover îşi consolidează poziţia: au preluat clinicile Laurus Medical, un business de 7,3 mil. euro. Prin această achiziţie, Medicover România îşi adaugă în portofoliu trei companii de la începutul anului 2022

Autor: Mirabela Tiron 03.05.2022

♦ Laurus Medical, specializată în servicii de proctologie şi flebologie, controlată de un medic, a ajuns la 10  centre şi afaceri  de 7,3 milioane de euro anul trecut.

Grupul suedez Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private de pe piaţa locală, a preluat Laurus Medical, reţea supraspecializată în servicii de proctologie şi flebologie (varice). Aceasta este a treia achiziţie realizată de grupul suedez de la începutul anului  pe piaţa locală.

„Investiţia în Laurus Medical este substanţială şi reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover în România. Completează perfect baza noastră de servicii medicale. În plus, le va permite pacienţilor şi partenerilor noştri să bene­ficieze de excelenta exper­tiză, în special în tratamentul afecţiu­nilor sistemului venos, atestată de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical“, a declarat Florinela Cîrstina, director general al Medicover România. Imple­men­tarea tran­zacţiei, care vizează achiziţia unei participaţii de 100% din capitalul social al Laurus Medical, este supusă aprobării Consiliului Concu­renţei din România.