Antreprenori locali. Producătorul de material rulant Softronic din Craiova: Durata de livrare a unor componente electrice şi electronice s-a dus la un an, faţă de trei luni. „Pentru acest an estimăm o cifră de afaceri mai mare cu cel mult 10% faţă de nivelul de anul trecut“

Autor: Mirabela Tiron 04.05.2022

Softronic din Craiova, singura fa­brică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, a finalizat primul trimestru din acest an cu afaceri în creştere cu 52% faţă de  primul trimestru de anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Creşterea din T1 este una conjunctu­rală, a fost generată de vânzarea unor loco­motive din producţia de anul trecut, dar pentru acest an estimăm o cifră de afaceri mai mare cu cel mult 10% faţă de nivelul de anul trecut“, au declarat pentru ZF oficialii companiei Softronic. Înfiinţa­tă în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomotivele electrice în străină­tate. Anul trecut, compania a livrat 4 loco­motive electrice către transportatorul fero­viar de marfă din Suedia şi urma să facă recepţia pentru încă alte două locomotive electrice tot pentru Suedia. Softronic a pro­dus şi livrat primele două locomotive elec­trice în 2018 către operatorul feroviar de marfă Green Cargo din Suedia, cu care a câştigat în 2017 un contract pentru doi ani, cu posibilitatea de extindere până la zece ani.