Kim Jong-un testează din nou rachete balistice şi nervii japonezilor: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

Ziarul Financiar 04.05.2022

Regimul comunist din Coreea de Nord reia testarea rachetelor balistice. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei, susţin surse japoneze.

Armata sud-coreeană a confirmat lansarea unui proiectil neidentificat în Marea Japoniei, a transmis Japan Times.

Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări într-un ritm record în acest an, unii observatori temându-se că liderul Kim Jong Un ar putea supraveghea în curând un test nuclear subteran pentru prima dată din 2017, când a testat o armă termonucleară.

La sfârşitul lunii trecute, Kim a promis să îşi dezvolte în continuare arsenalul nuclear, ţinând un discurs înflăcărat la o paradă militară rară organizată la scară largă unde a arătat unele dintre cele mai puternice sisteme de arme ale celei mai izolate ţări de pe planetă.

Lansarea de miercuri vine după ce Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală la sfârşitul lunii trecute despre care ministrul japonez al apărării a spus că este capabilă să parcurgă 15.000 de kilometri, punând lovi SUA.