Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, controlat de fondul de investiţii Morphosis Capital, trece graniţa Capitalei şi preia două centre de fitness în Piteşti

Autor: Cristina Bellu 04.05.2022

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, anunţă preluarea integrală a două centre de fitness deţinute de Gym District în Piteşti.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie de M&A anunţată de Stay Fit Gym după preluarea din februarie a Neby Fitness, un centru din zona pieţei Domenii din Bucureşti, şi reprezintă o premieră pentru companie care începe astfel extinderea naţională, după deschiderea a zece centre în Capitală.

„Primul oraş din provincie în care am decis să ne extindem este Piteşti (...) Potenţialul de creştere şi de dezvoltare pentru cele două centre achiziţionate este imens, iar acest lucru este datorat şi managementului foarte bun de până acum,” spune Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

Cele două centre sunt situate în complexul comercial Trivale, respectiv în nordul oraşului Piteşti, în cartierul Gavana. Locaţia din cadrul Trivale este cea mai mare din oraş, având o suprafaţă totală de 1.600 metri pătraţi. Cel de-al doilea centru se întinde pe o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi. În urma acestei tranzacţii, Stay Fit Gym va prelua o bază de clienţi de aproximativ 1.400 de membri, obiectivul companiei fiind să dubleze numărul acestora până la finalul anului curent, arată datele transmise miercuri de oficialii companiei.

Potrivit acestora, în perioada următoare, centrele de fitness vor intra într-un proces de renovare completă. Lucrările se vor axa pe înlocuirea de echipamente, renovarea vestiarelor şi integrarea centrelor în designul Stay Fit Gym, valoarea totală a investiţiilor fiind estimată la aproximativ 2 milioane de lei.

Pentru 2022, compania vizează venituri de peste 15 milioane de lei şi inaugurarea a zece centre proprii de fitness în Bucureşti şi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori. În prezent, Stay Fit Gym se află în discuţii de negociere pentru preluarea de cluburi în principalele oraşe ale ţării.

„Planul nostru de extindere pentru 2022 este în linie dreaptă, iar în următoarele luni ne dorim să inaugurăm până la zece centre proprii de fitness în Bucureşti şi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori,” explică Alexandru Lascăr.

La finalul anului 2021, fondul de private equity, Morphosis Capital a intrat în acţionariatul companiei. Parteneriatul dintre cele două entităţi are în vedere expansiunea Stay Fit Gym la nivel naţional pentru a facilita accesul populaţiei în sălile de fitness din România.

Business-ul Stay Fit Gym a fost fondat în urmă cu zece ani de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodişteanu (Head of Expansion) şi Laurenţiu Lascăr (Director Operaţional). Compania operează în prezent al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, cu 12 unităţi în Bucureşti şi Piteşti , respectiv  Stay Fit Gym Colosseum, Domenii, Pipera, Liberty, Cocor, Vitan, Titulescu, Teiul Doamnei, Pantelimon, Fizicienilor, Piteşti Trivale, Piteşti Gavana.