Sorin Maxim, director general, ADR Vest: Mai mulţi jucători locali şi din regiune sunt interesaţi să administreze acceleratorul şi fondul de venture capital la care lucrăm. Nu profitul este principalul scop al fondului, ci să oferim acces la resurse şi la cunoaştere companiilor

Autor: Adrian Seceleanu 05.05.2022

♦ Suntem priviţi ca o regiune bogată, dar suntem puternic dependenţi de export, ceea ce nu stimulează foarte mult zona de cercetare, inovare.

Mai mulţi antreprenori şi investitori privaţi din România sunt interesaţi să investească în viitorul fond de capital de risc care va fi creat cu fonduri europene de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), iar mai multe fonduri VC din România şi din regiune şi-au exprimat interesul de a participa la viitoarea licitaţie internaţională care va selecta administratorul celor două vehicule.

„Cred că în primul rând cunoaşterea, educaţia şi transparenţa şi seriozitatea abordării pot genera o mai mare sau mai mică implicare sau interes din partea fondurilor. Noi am avut discuţii cu mai multe fonduri şi există interes şi dorinţă de a fi implicate. Sunt chiar fonduri şi din afara ţării care sunt implicate şi interesate”, a declarat într-un interviu pentru ZF Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.