Bursa de Valori Bucureşti procesează joi o finanţare de 13 mil. euro prin bonduri ale unei firme înfiinţate în decembrie 2021, controlate de un belgian, apărute de nicăieri. La MFP, International Development Solutions apare înfiinţată pe 10 decembrie 2021

Autor: Liviu Popescu 06.05.2022

♦ Dat fiind faptul că a fost procesată doar o tranzacţie de 64 mil. lei (13 mil. euro) este posibil să fie un plasament privat pre-agreat.

Joi, 5 mai 2022, în sistemul BVB, la segmentul obligaţiuni, a fost proce­sată o singură tranzacţie de 64 mil. lei (13 mil. euro) a companiei Interna­tional Development Solutions. Cu alte cuvinte această finanţare este pregătită pentru a fi listată şi pentru a intra la tranzacţionare, însă pentru moment lipsesc informaţii esenţiale precum cine este compania, brokerul care a intermediat plasamentul şi dobânda. Potrivit datelor Ministe­rului Finanţelor Publice, Interna­tional Development Solutions SRL este o companie înfiinţată pe 10 de­cembrie 2021 cu codul CAEN aferent seg­men­tului de dezvoltare imobiliară. Platforma Confidas arată că socie­tatea, care are sediul într-un aparta­ment din sectorul 1 al Capitalei, este controlată integral de belgianul Gallz Vincent Auguste Jean, 60 de ani.

Acesta este şi administrator al societăţii.