Electrica anunţă revocarea Corinei Popescu din funcţia de CEO “fără justă cauză”. Alexandru Chiriţă de la Hidroelectrica, director interimar

Autor: Liviu Popescu 05.05.2022

Electrica (EL), cel mai mare jucător din piaţa distribuţiei şi energiei electrică, companie listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 3,1 miliarde de lei, a anunţat joi seară revocarea din funcţia de CEO a Corinei Popescu. În locul Corinei Popescu a fost numit cu mandat interimar Alexandru Chiriţă, care potrivit platformei Linkedin este data protection manager al Hidroelectrica.

“Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administraţie al Societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte”, se arată în raportul de la BVB.

Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriţă Alexandru-Aurelian, cetăţean român, în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni.

“De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de Director General. Consiliul de Administraţie al Electrica îi mulţumeşte doamnei Popescu pentru activitatea desfăşurată în cadrul Grupului şi îi doreşte succes în proiectele viitoare”.

Corina Popescu a preluat funcţia de CEO al Electrica în februarie, 2019, pe un mandat de patru ani de zile. Electrica a terminat anul trecut cu un minus de 553 de milioane de lei, faţă de un profit net de 388 mil. lei în 2020.​