Business sportiv. Părinte de copil care joacă tenis, caut finanţare. Statul român nu susţine financiar copiii care joacă tenis, părinţii acoperă integral costurile de mii de lei lunar

Autor: Georgiana Mihalache 06.05.2022

 

 

Despre faptul că tenisul este un sport scump de practicat în România vorbesc la unison autorităţile, sportivii şi părinţii care îşi duc copiii la antrenamente Ce soluţii au la îndemână totuşi tinerii sportivi? Finanţările private, vine răspunsul comun.

Deşi în ultimii ani tenisul a reintrat în lumina reflectoarelor prin rezultatele sportivilor români care au ajuns să câştige cele mai mari competiţii, drumul până la rezultate similare nu este unul uşor. Părinţii află primii acest lucru atunci când adună costurile plătite pentru antrenamentele copilului, neacoperite în niciun fel de statul român.

„Din partea statului, ajutorul este zero. Am apelat la statul român, copilul nostru se califica pentru diverse burse sportive, infrastructură pusă la dispoziţie şi ne-am lovit doar de uşi închise. Am zis că singura şansă să îşi poată continua activitatea este să găsim sprijin în mediul privat. Dacă nu avea nişte perspective incredibile în acest sport, despre care ne-au spus antrenori de tenis, nu ne agitam, dar este datoria noastră de părinţi”, spune Ionuţ Bulai, tatăl Evei Bulai, o tânără jucătoare de tenis, numărul 1 în clasamentul Federaţiei Române de Tenis (FRT) la categoria ei de vârstă (U10).