O firmă înfiinţată în decembrie 2021, controlată de un belgian, apare de nicăieri cu 13 milioane de euro bonduri la BVB

Autor: Liviu Popescu 06.05.2022

Dat fiind faptul că a fost procesată doar o tranzacţie de 64 mil. lei (13 mil. euro), este posibil să fie un plasament privat preagreat La MFP, International Development Solutions apare înfiinţată pe 10 decembrie 2021.

Joi 5 mai 2022, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti, la segmentul obligaţiuni, a fost procesată o singură tranzacţie de 64 milioane de lei (13 mil. euro) a companiei Interna­tional Development Solutions.

Cu alte cuvinte, această finanţare este pregătită pentru a fi listată şi pentru a intra la tranzacţionare, însă pentru moment lipsesc informaţii esenţiale precum cine este compania, brokerul care a intermediat plasamentul şi dobânda. Potrivit datelor MFP, International Development Solutions SRL este o companie înfiinţată pe 10 decembrie 2021 cu codul CAEN aferent segmentului de dezvoltare imobiliară. Platforma Confidas arată că societatea, care are sediul într-un apartament din sectorul 1 al Capitalei, este controlată integral de belgianul Gallé Vincent Auguste Jean, 60 de ani. Acesta este şi administrator al societăţii.