Mandatul şefei Electrica Corina Popescu se încheie înainte de termen, cu pierderi imense şi cu obiective neatinse. Lupta se dă acum pe plăţile compensatorii. Popescu cere 500 000 euro. Întrebarea este: de ce nu cer acţionarii Electrica daune pentru managementul dezastruos al Corinei Popescu?

Autor: Roxana Petrescu 06.05.2022

Nediversificată, cu pierderi de peste 100 mil. euro, deprofesionalizată şi lipsită de orice impact regional, Electrica, un business de aproape 1,5 mld. euro, rămâne fără şef înainte de termen Lupta se dă acum pe plăţile compensatorii l Întrebarea este de ce nu cer acţionarii Electrica daune pentru managementul dezastruos al Corinei Popescu.

Corina Popescu, CEO al grupului Electrica, cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie din România, acolo unde statul încă deţine 49% din acţiuni, a fost schimbată din funcţie înainte de terminarea mandatului, spun mai multe surse din piaţă.

„Nu pot comenta. Suntem o companie listată. Eu încerc să-mi fac treaba cu bună credinţă, chiar acum semnez nişte docu­mente“, a spus Co­rina Popescu, care a preluat conducerea grupului în fe­bruarie 2019, perioada manda­tului său având o durată de 4 ani. „Oricum tot mana­gementul a plecat deja. Aparent, va fi numit cineva din afara companiei“, spun însă surse din piaţă. Corina Popescu a preluat conducerea Electrica având în spate o experienţă relevantă în domeniul energetic. Astfel, ea a ocupat funcţii în cadrul OMV Petrom, a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, dar a fost şi CEO al Transelectrica înainte de a fi cooptată în echipa Electrica.

„Simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piaţa de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esenţial să răspundă rapid noilor provocări“, spunea Corina Popescu la momentul preluării man­datului. În ciuda declaraţiilor, Electrica a rămas un grup nediversificat ca operaţiuni, deşi a achi­ziţionat recent câteva proiecte de energie verde, lipsit de orice impact regional şi cu o echipă deprofesionalizată din cauza multiplelor plecări din companie.