ANM: Urmează temperaturi oscilante în următoarele patru săptămâni, dar va predomina vremea bună

Autor: Andreea Tobias 06.05.2022

Regimul termic prognozat până pe 6 iunie este oscilant, cu perioade în care temperaturile vor fi mai mari decât cele normale, dar şi cu episoade de răcire.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat vineri prognoza meteo pentru perioada 9 mai - 6 iunie.

Săptămâna 9 – 16 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest şi de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Săptămâna 16 – 23 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23 – 30 mai

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Săptămâna 30 mai – 6 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.