Surse diplomatice: Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin, a fost inclusă pe lista de sancţiuni propuse de UE

Autor: Dorin Oancea 06.05.2022

Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu preşedintele rus Vladimir Putin, a fost inclusă în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de UE împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit a două surse diplomatice europene citate de CNN.

În acest stadiu, nume pot fi scoase sau adăugate la discreţia statelor membre, a declarat o sursă din cadrul Comisiei Europene.

UE nu a semnat în mod oficial proiectul de propunere, dar ar putea face acest lucru chiar vineri, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE care se desfăşoară în prezent la Bruxelles.

"Discuţiile sunt în curs de desfăşurare. Nu este floare uşor, trebuie să aşteptăm şi să vedem", a declarat una dintre sursele diplomatice.

Kabaeva a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de zece ani, pe când era o gimnastă medaliată. Putin a negat existenţa unei relaţii cu ea.

În aprilie, Wall Street Journal a relatat că oficialii americani au dezbătut dacă să impună sau nu sancţiuni împotriva lui Kabaeva, din cauza temerilor că această măsură ar putea escalada şi mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi văzută ca o lovitură personală extremă pentru Putin.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, se numără, de asemenea, printre persoanele care sunt incluse în cea de-a şasea rundă de sancţiuni propuse de UE, potrivit a două surse care au văzut documentele complete.