Preţul trădării: Părintele uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia a fost forţat să renunţe la tot după ce s-a întors împotriva regimului şi a unui război care transformă miliardarii ruşi în şomeri

Autor: Iulian Tenchiu 07.05.2022

Oleg Tinkov, fondatorul uneia dintre cele mai importante bănci din Rusia, a fost forţat să se ascundă şi să-şi vândă participaţia în cadrul băncii pe care a fondat-o, după ce s-a întors împotriva lui Vladimir Putin şi a criticat războiul din Ucraina, scrie Finacial Times.

Tinkov susţine că săptămâna trecută şi-a vândut participaţia de 35% în cadrul Tinkoff Bank, către magnatul rus al industriei miniere, Vladimir Potanin. Fondatorul n-a avut de ales, după ce Kremlinul a ameninţat cu naţionalizarea băncii, în cazul în care instituţia nu renunţă la relaţiile cu omul de afaceri.

Fondatorul Tinkoff, unul dintre puţinii antreprenori self-made ai Rusiei, a vorbit cu jurnaliştii de la Financial Times şi a dezvăluit că se află la adăpost într-o locaţie secretă, temându-se pentru viaţa şi siguranţa lui.

Tinkoff Bank a anunţat recent vânzarea participaţiei iniţiată de fondator către Interos Capital, o firmă controlată de Vladimir Potanin. Detaliile tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro