Ţara care rămâne fără mâncare apelează la soluţii extreme. Preşedintele trimite angajaţii din birouri şi fabrici pe câmp pentru a se alătura luptei împotriva secetei

Autor: Gabriel Negreanu 06.05.2022

Angajaţii din Coreea de Nord de la birouri şi muncitorii din fabrici au fost trimişi în zonele agricole din întreaga ţară pentru a se alătura luptei împotriva secetei, a anunţat miercuri presa de stat, pe fondul îngrijorărilor legate de o penurie prelungită de alimente.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia alimentară puternic afectată de pandemia de coronavirus şi de taifunuri.

Seceta şi inundaţiile reprezintă de mult timp o ameninţare sezonieră pentru Coreea de Nord, care nu dispune de sisteme de irigaţii şi de alte infrastructuri, iar orice risc natural grav ar putea paraliza economia sa izolată, care se resimte deja din cauza sancţiunilor internaţionale.

Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a declarat că oficialii guvernamentali şi lucrătorii din companii şi fabrici "şi-au dat mâna cu fermierii din întreaga ţară" pentru a distribui echipamente de pompare şi a dezvolta resursele de apă în regiunile predispuse la secetă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro