Rusia şi Ucraina raportează lupte în apropiere de Insula Şerpilor

Autor: Dorin Oancea 07.05.2022

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forţele sale din zona Insulei Şerpilor, în largul coastelor Ucrainei, au doborât mai multe avioane şi drone ucrainene, conform CNN. 

Într-un briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a declarat că un bombardier ucrainean Su-24, un avion de luptă Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu o unitate de intervenţie şi două drone de atac de fabricaţie turcească au fost doborâte.

"O barcă de asalt amfibie ucraineană Stanislav a fost, de asemenea, distrusă", a spus el.

Ministerul a postat o înregistrare video care pretinde că arată cum apărarea aeriană rusă de pe Insula Şerpilor doboară o dronă.

Anterior, armata ucraineană a raportat, de asemenea, lupte în jurul Insulei Şarpelui, dar nu a comentat cu privire la eventuale pierderi. Ea a publicat imagini filmate cu drone care, potrivit acesteia, arată că forţele sale au distrus o ambarcaţiune rusă de debarcare pe insulă. Ea a spus că două sisteme de rachete antiaeriene au fost, de asemenea, lovite.

Insula Şarpelui este locul unde, la începutul războiului, soldaţii ucraineni au reacţionat sfidător la avertismentele atacatorilor ruşi.