Impact vrea să-şi majoreze capitalul social cu 166 mil. lei prin emiterea de acţiuni gratuite. Pe ordinea de zi a acţionarilor, trei credite de circa 60 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici 09.05.2022

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 9 iunie majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 165,9 mil. lei prin încorporarea parţială a rezultatului reportat nerepartizat în exerciţiile financiare precedente, potrivit convocatorului publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea unui număr de 663.692.518 acţiuni noi. Acţiunile nou emise nu vor modifica cotele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor Societăţii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central S.A. la data de înregistrare”, reiese din raport. Aşadar, i se vor aloca fiecărui acţionar înregistrat în Registru câte două acţiuni gratuite la cinci deţinute. Pe ordinea de zi de mai află contractarea de la Alpha Bank a unui credit în sumă maximă de 20 de milioane de euro. Fondurile urmează a fi folosite în vederea finanţării activităţii curente şi a investiţiilor. Ipoteca constă în opt imobile cu o suprafaţă totală de circa 180.000 mp.