Jill Biden, soţia preşedintelui american Joe Biden, la Bucureşti: Din nefericire, cred că acesta este abia începutul crizei umanitare din Ucraina

Ziarul Financiar 09.05.2022

După vizita din România, Jill Biden a mers duminică într-o vizită neanunţată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză cu Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, a spus, în cadrul unei vizite la Bucureşti, că acesta este doar începutul crizei umanitare generate de războiul din Ucraina. Ea a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu şi, împreună cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a vizitat o şcoală de refugiaţi din Bucureşti.

„Este extraordinar, este vorba despre solidaritate, despre colaborare. Din nefericire, cred că acesta este doar începutul crizei“, a afirmat Jill Biden, potrivit agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

Jill Biden a sosit vineri după-amiază în România, în cadrul unui turneu de patru zile în Europa de Est, pentru a vedea situaţia refugiaţilor ucraineni. Jill Biden a vorbit cu militarii americani staţionaţi în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în judeţul Constanţa, mulţumindu-le pentru activităţi.

„Trupele noastre de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu reprezintă istoria vie şi sunt atât de mândră de activităţile lor dedicate ţării noastre şi susţinerii aliaţilor noştri din cadrul NATO", a transmis Jill Biden prin Twitter, potrivit Mediafax.

În cursul unei vizite la sediul Ambasadei americane din Bucureşti, Jill Biden a mulţumit României pentru găzduirea a aproape 900.000 de refugiaţi ucraineni.

„Mi-am început dimineaţa la Ambasada SUA, unde am avut discuţii despre modalităţile prin care organizaţiile internaţionale şi locale lucrează împreună cu Guvernul român pentru susţinerea refugiaţilor ucraineni", a transmis Jill Biden, sâmbătă, prin Twitter.

După vizita din România, Jill Biden a mers duminică într-o vizită neanunţată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză cu Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. „Am vrut să vin de Ziua Mamei. Am crezut că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească şi că acest război a fost brutal şi că poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei“, a transmis Jill Biden din Ucraina, potrivit Le Monde. Răzvan Botea

Jill Biden a sosit vineri după-amiază în România, în cadrul unui turneu de patru zile în Europa de Est, pentru a vedea situaţia refugiaţilor ucraineni.