OMS adună dovezi pentru posibile crime de război ale Rusiei. La 77 de ani de la încheierea pe 9 mai al celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors în Ucraina

Autor: Răzvan Botea 09.05.2022

► În timpul conferinţei de presă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a avut loc astăzi la Kiev, oficialii au anunţat că adună dovezi pentru posibile crime de război comise de Rusia, relatează Reuters.

►Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ţinut un discurs cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

►Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din satul ucrainean Bilohorivka, iar 60 de persoane care au rămas sub dărâmături ar putea fi, de asemena, moarte, a declarat duminică Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk.

►Marea Britanie a declarat că va oferi un sprijin militar şi un ajutor suplimentar de 1,6 miliarde de dolari Ucrainei, făcându-şi publică intenţia înainte de o convorbire video planificată duminică de liderii Grupului celor Şapte cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.