ZF Live. Victor Şraer, CEO, Otto Broker: Riscul unei poliţe de garanţie este semnificativ şi intervalul de tarifare este foarte variat, în funcţie de situaţiile financiare ale companiei, de tipul de contract

Autori: Mara Rolea , Mircea Nica 26.05.2022

Victor Şraer, CEO al Otto Broker:  În general, preţurile practicate de industria de asigurări au fost comparabile cu cele din industria bancară. Peste 1% din valoarea garanţiei, pentru că este un instrument financiar, iar garanţia este 10% din lucrare; 1% pe an aplicat la perioada de execuţie a contractului. Garanţia de bună execuţie este 10% din lucrare.

Poliţele de garanţie preiau riscuri semnificative, iar intervalul de tarifare este variat, în funcţie de situaţiile financiare ale companiei şi tipul de contract, a spus Victor Şraer, CEO al Otto Broker, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Poliţa de garantare este un instrument de garanţie de bună execuţie la îndemâna clienţilor la fel ca o scrisoare de garanţie bancară. Acoperă riscul executării lucrărilor, încălcării obligaţiilor contractuale, pe scurt, dacă o lucrare nu este făcută la timp, nu este făcută cum trebuie, atunci beneficiarul poate să execute această scrisoare de garanţie.